Speculaasrokken of -brokken?

Speculaasrokken of -brokken?

Elk jaar krijgen we er weer vragen over. Of grapjes of goedbedoelde waarschuwingen dat we toch echt een ‘b’ in onze communicatie zijn vergeten. Het zijn toch speculaasBROKKEN, en geen –ROKKEN… We hebben zelfs al een keer de twijfelachtige eer gehad om op www.taalvoutjes.nl te worden vermeld.

Kortom, reden temeer om de naam van ons product even uit te leggen. Wat wij maken wel degelijk SpeculaasROKKEN.

Eerst even een zijstapje naar de welbekende speculaaspop. Die maken wij van de beste ingrediënten, waaronder een geheime mix van heerlijke speculaaskruiden. De speculaaspop wordt van oudsher ook wel de vrijer genoemd. Dit komt omdat men vroeger een speculaaspop gaf aan iemand die hij of zij heel aardig vond. Jongens verklaarden vaak de liefde aan meisjes door zo'n pop te maken. Omdat speculaaskruiden vroeger duur waren, was dit de manier om te laten zien hoeveel men om iemand gaf. Die pop werd dan mooi versierd, meestal met bladgoud. Als een meisje deze pop dan aannam en begon het hoofd op te eten, betekende dit dat de liefde wederzijds was. Begon ze aan de onderkant, dan betekende dit dat de jongen beter 'de benen kon nemen' en ze dus niet verliefd was op hem. Hier komt dan ook de term 'iemand versieren' vandaan.

Speculaaspoppen zijn er in diverse soorten, vormen en maten. Onze grote speculaaspop is lekker dik en heeft een knapperige bite. Om de minder grote speculaas-eters hier ook van te laten genieten, is al jaren geleden besloten om ook alleen de rok van onze vrouwelijke speculaaspop te bieden. Onder de naam Speculaasrokken vind je dit product daarom alweer wat jaartjes in ons Sinterklaasassortiment. Ze zijn verkrijgbaar met en zonder amandelen op de bovenkant.

Natuurlijk kun je onze Speculaasrokken in stukjes breken. Dan heb je eigenlijk Speculaasrokkenbrokken. Of vooruit… Speculaasbrokken.

Speculaasrokken

< Terug naar het nieuws overzicht