Het verhaal achter... ons Satébroodje.

Het verhaal achter... ons Satébroodje.

Pindasaus of satésaus?

Met satésaus wordt in Nederland meestal pindasaus bedoeld, maar wist je dat er naast pindasaus nog vele andere satésauzen bestaan?

Saté is van oorsprong een Indonesisch en Maleisisch gerecht, bestaande uit drie of meer stukjes geroosterd vlees op een dunne houten spies, meestal van bamboe. De Indonesische naam ervoor is sate (soms ook sateh of satai). In Maleisië en Singapore komt men het vaak tegen als satay.

Over de saté wordt ook een saus gegoten. Hoewel we in Nederland meestal pindasaus gebruiken, bestaan er vele verschillende dipsauzen voor saté. Deze kunnen, in plaats van met pinda’s, gebaseerd zijn op sambal of ketjap.

Welke satésaus gebruikt wordt hangt af van de soort saté. Bij bijvoorbeeld saté kambing (saté van geit), wordt geen pindasaus gegeten.

Kortom: de in Nederland geliefde pindasaus is slechts een van de vele satésauzen die er bestaan!

Onze Satébroodjes zijn gevuld met stukjes kip en een lekkere pindasaus. We hebben ze gedurende twee weken in ons assortiment als onderdeel van onze zomervakantie promotie: van 14 augustus t/m 26 augustus 2017. Voor 2 Satébroodjes betaal je in de genoemde periode geen 4.00 maar 2.50.

< Terug naar het nieuws overzicht