Toast Mexicaanse avocadospread

De zoete, romige smaak van avocado gaat heel goed samen met een van onze donkere desembroden. De knapperige korst is een mooie combinatie met de zachte spread. Snijd het brood in lekkere dikke plakken en verwen jezelf met deze heerlijke lunch.

Ingrediënten:

• 1 donkere desemboterham
• 1/2 avocado
• 1 el kwark of stevige yoghurt
• 1 tl komijn
• 1/2 tl nootmuskaat
• druppel citroensap
• peper

Bereiding:

Snijd de avocado over de lange kant doormidden, draai de kanten in tegengestelde richting en haal 1 helft los. De andere helft – laat de pit erin zitten – dek je af en kun je bewaren in de koelkast. Schep met een lepel het vruchtvlees van de avocado uit de schil en prak dit op een snijplak tot spread. Doe de avocadospread in de kom en doe hier de kwark of stevige yoghurt en een druppel citroensap bij. Breng op smaak met de komijn, nootmuskaat en peper naar smaak. Besmeer de donkere desemboterham rijkelijk met deze spread. Lekker met verse kiemen, een
gekookt ei, of bijvoorbeeld met zalm of kipfilet.

Dit recept is ontwikkeld door foodblog Mind Your Feed. Kijk voor meer lekkers op www.mindyourfeed.nl