Op zoek naar een lekker hartig hapje bij de borrel of brunch?

Deze brood-kaasmuffins zijn een knapperig hapje tussendoor, heerlijk bij de borrel of op de brunchtafel.

Ingrediënten (12 grote of 24 kleine muffins)

  • 7 sneetjes oud wit- of bruinbrood
  • 1 zakje hazelnoten van 65 g
  • 200 g geraspte oude kaas of Hollandse geitenkaas
  • 3 bosuitjes, in ringetjes
  • 4 gedroogde tomaatjes, fijngehakt
  • 3 eieren (m)
  • 200 ml melk
  • 100 ml olijfolie
  • versgemalen peper

Bereiding

Verkruimel het brood met korst in de keukenmachine. Voeg de hazelnoten toe en maal alles fijn. Voegde kaas, bosuitjes, gedroogde tomaatjes, eieren, melk en olijfolie toe en meng alles tot een smeuïg beslag. Voeg zout en peper naar smaak toe. Vet een muffinvorm (met 12 grote holtes ) of 2 vormen (met 24 kleine holtes) in en schep het beslag erin. Bak de muffins in een voorverwarmde oven van 180 graden Celsius in ca. 25 minuten goudbruin en gaar.

Bereidingstijd: ca. 15 minuten + 25 minuten in de oven 

Bron: brood.net